红烧茄子 – Čínsky baklažán
Tento recept je jeden z mojich najobľúbenejších…asi preto, že počas štúdia v Číne, som so spolužiačkami nedala dopustiť na tento pokrm. Proste lahodné, chutné a bol to čistý lifesaver, keď nebolo čo iné v čínskej kantíne jesť.
INGREDIENCIE:
- 2 baklažány
- 3-5 strúčikov cesnaku
- orech zázvora
- ustricovú omáčku
- sójovú omáčku
- maizenu
- soľ, čili
- jarná cibuľka/pór
POSTUP:
Baklažán nakrájame, posolíme a necháme nech pustí šťavu, ktorú následne otrieme do kuchynskej utierky. Baklažán obalíme v 2 lyžiciach maizeny a vysmážame na oleji.
Vysmažený baklažán, dáme bokom a v tej istej panvici osmažíme cesnak a zázvor. V pohári zmiešajte 4 lyžice sójovej omáčky a 1,5 lyžice ustricovej omáčky. Na ustricovú omáčku pozor, má veľmi intenzívnu chuť.
Do pohára pridáme 200 ml studenej vody a pridáme 2-3 lyžice maizeny. Dobre rozmiešame, túto zmes vylejeme na horúci cesnak so zázvorom a za stáleho miešania privedie k varu.
Ak je omáčka moc hustá, budeme prilievať vodu ak riedka, tak pridávame maizenu. Do zmesi pridáme osmažený baklažán, ktorý dochutíme jarnou cibuľkou alebo pórom. A môžeme podávať !