Čokoládové cookies podľa Bon Apet Eat
Milujem ti dni, kedy po obede si vychutnávam kávu a môžem si k tomu zahryznúť do sladkého koláčika. Dnes som tak sedela na kresle, ktoré sa nachádza strategicky vedľa knihovne s kuchárskymi knihami…. V ruke držím kávu a z ničoho nič ma prepadla neskutočná chuť na niečo sladké. Pravá ruka zašmátrala v knihovničke a otvorila náhodne knihu s receptmi. A už som vedela, čo idem piecť. Už viete aj vy? Áno, presne tieto čokoládové cookiesky na mňa vyskočili a ja som sa rozhodla ich aj nafilmovať. Pretože do školy toho mám málo (čítaj asi 100 štúdií prečítať a napísať nespočetné množstvo článkov). Cookiesky si môžete vychutnať s pohárom mlieka alebo aj so zmrzlinou.
Poďme sa pozrieť či máte všetko doma, aby ste si mohli upiecť svoje cookiesky doma.
INGREDIENCIE:
- 150 g maslo
- 150 g hnedý cukor
- 200 g čokoláda
- 100 g orechy
- 300 g hladká múka
- ½ lyžice sóda bikarbóna
- 1 lyžička vanilkového extraktu
- 1 celé vajíčko
- 1 žĺtok
POSTUP: – pozri video
Maslo necháme rozpustiť a následne trošku vychladnúť, pridáme cukor, ktorý sa v ňom rozpustí. Následne pridáme vajíčka, dajte si pozor, aby hmota nebola moc horúca, ináč budete mať praženicu z vajíčok a to nechceme. Primiešame múku so sódou bikarbónou a vanilkovým extraktom a ako posledné pridáme čokoládu s orechmi.
Budeme tvarovať guličky cca 40 g jedna (ja som zobrala lyžicu a odoberala si tak plus mínus rovnako veľké guličky). Ukladáme vedľa seba na plech s papierom na pečenie. Cesto rozdelíme na 2 plechy. Medzitým čo sa jeden pečie hmota na druhý plech je v chlade.
Pečieme v rozohriatej trúbe na 170 stupňov 15-17 minút, tak by cesto bolo vláčne a nebolo vysušené. Vytiahneme plech z trúby a ešte necháme cookiesky 5 minút „dopekať“ na plechu a potom necháme vychladnúť na mriežke.
Add a Comment
Prepáčte, ale pred zanechaním komentára sa musíte prihlásiť.