Zdravý datlový koláč
Po veľmi dlhej odmlke som sa dnes odhodlala vyskúšať niečo zdravé a rýchle. Niečo, čo Vám novoročné predsavzatie o chudnutí snáď nepokazí.
INGREDIENCIE:
Cesto:
-120g ovsených vločiek
-20g kešu orechov
-40g rozpusteného kokosového tuku
-1 odmerka proteínu
-2 lyžice lekváru
-30 ml vody
Krém:
-150g datlová pasta
-2 lyžice arašídového masla
-1 lyžica kakaa
-1 espresso
-pomarančová kôra
Na ozdobu:
-čokoláda
-orechy
-pomarančová kôra
POSTUP:
Do mixéra dáme ovsené vločky spolu s orechmi a rozmixujeme do hladka. Pridáme rozpustený kokosový olej, proteín, lekvár, vodu a vypracujeme tuhšie cesto, ktoré vtlačíme do plechu (ideál 20×20 cm) vystlatého papierom na pečenie. Pečieme 15-18 minút pri 180C. Pokým sa korpus pečie pripravíme si krém. Datlovú pastu zmiešame s arašidovým maslom, kakaom a rozriedime to teplým espressom. Ak chcete môžete pridať aj štipku pomarančovej kôry.
Na vychladnutý korpus natrieme datľový krém, posypeme opraženými lieskovcami a ozdobíme čokoládou a kôrou z pomaranču. Dobrú chuť!