Red velvet nanuky

Vždy som sa bála vyskúšať tento recept, až do dňa, keď sme chodili so snúbencom po cukrárňach a zistila som, že má veľmi rád red velvet koláče. Tak som sa na Valentína rozhodla mu teda tento koláč upiecť. Z toho fotky nemám, ale s pozitívnou skúsenosťou na Valentína som sa rozhodla sesternicinej dcére na krstiny upiecť mini tortičky. Z mini tortičiek mi ostalo veľa odkrojkov, preto som sa rozhodla spraviť nanuky pre deti. A musím povedať, že neostala ani omrvka. Všetky nanuky sa pojedli.

Recept na Red velvet mini zákusky nájdeš TU.

Keďže z mini tortičiek nám ostalo dosť odkrojkov aj plnky, tak som sa rozhodla spraviť takéto nanuky pre deti. Musím povedať, že na krstinách sa po nich veľmi zaprášilo. Deti chodili a jeden nanuk za druhým.

Na dokončenie nanukov budeš potrebovať:

  • paličky na nanuky
  • 200 g bielej čokolády
  • 50 g ružovej čokolády
  • 15 g lyzofilizovaných malín

Postup:

Cesto som zmiešala so zvyškom krému. Úplne to stačilo a nebolo potrebné vôbec dopĺňať a vymýšľať niečo, čím by som cesto ešte viac zvlhčila. Dôležité je aby sa cesto dalo rukami „uťapkať“ na mini nanuky. Keď ich máme nachystané do stredu jemne zasunieme nanukovú paličku. Takto nachystané nanuky dáme do mrazničky na 30 min. Aby trošku stuhli a lepšie sa oblievali čokoládou.

Medzitým si vo vodnom kúpeli rozpustíme bielu čokoládu. Treba dávať pozor, čokoláda by sa mala topiť vo vodnom kúpeli, ktorý ma maximálne 50 stupňov. Bude to trvať dlhšie, ale už sa vám nestane, že by čokoláda popraskala alebo sa tak divne zafarbila po stuhnutí. Bude sa dať pekne lámať a bude mať taký ten dobrý zvuk prasknutia čokolády.

Nanuky vytiahneme z mrazničky a hneď polievame bielou čokoládou, a fŕkame rúžovou. Pokým čokoláda nestuhne dáme na vrch podrvené lyzofilizované ovocie a čokoládové omrvinky.

A už si treba iba vychutnať dobré nanuky a príjemnú náladu. Dobrú chuť!

Ak by ste, ale chceli spraviť recept pre dospelých zo zvyškov, tak skúste tieto red velvet guličky.