Čokoládový korpus podľa Nigella Lawson

Moje prvé kuchárske pokusy o upečenie niečoho dobrého a chutného sa dátuju asi k tomuto koláčiku. Toto je jeden z mojích prvých korpusov, ktoré som sama robila. Na internete som si našla pekne vyzerajúci koláč a snažila som sa ho napodobniť. Postupom času som si uvedomila, že obrázok sa nedá zjesť a preto som si vymyslela vlastnú kombináciu krému s korpusom a toto je výsledok.

Jeden z tých najlepších receptov na čokoládový koláč aký poznám. Chutí vynikajúco aj bez plnky, proste len tak s kávou. Taká pikoška pred receptom… tento koláč poznám už tak naspamäť, že som ho upiekla v Číne počas mojeho pobytu kamarátovi (bez váhy, nejakých pomôcok či prekladu čo tie čínske znaky asi znamenajú). PS: kámoš to prežil a rád spomína na moje kulinárske zručnosti.

INGREDIENCIE:

  • 150 ml olivového oleja
  • 50 g tmavého kakaa
  • 125 ml vriacej vody
  • 2 lyžičky vanilkového extraktu
  • 150 g mletých mandlí alebo 125g polohrubej muky
  • 1/2 lyžičky sódy bikarbóny
  • 200g kryštálového cukru
  • 3 vajíčka

POSTUP:

Horúcu vodu zmiešame s kakao. V druhej miske šľaháme celé vajcia s cukrom asi 3 minúty. Pridáme olej a kakaovú hmotu so suchými ingredienciami.

Vylejeme na okrúhly plech s priemerom 25 cm. Pečieme na 170 stupňoch asi 25 min.

Na vrch stačí vyšľahať šľahačku, posypať kúskami čokolády a koláč je na svete.