Kapustové halušky

Predstava halušiek bez bryndze ma celkom vyviedla z miery, ale keď som ochutnala halušky s kapustou a prenikavou chuťou slaniny, hm MŇAM! Našla som si svojho favorita. Nebojte sa domáce kapustové halušky sú chutnejšie ako tie zo školskej jedálne, pretože si tam môžete dať slaniny koľko chcete. Slanina predsa dodá tú správnu chuť každému slanému jedlu.

INGREDIENCIE:

  • halušky ako robievate (my robíme bez zemiakov, len s múkou a vodou)
  • balenie kyslej kapusty
  • slaninku (podľa chuti asi 100 g)
  • cibuľu

POSTUP:

Nakrájanú cibuľku so slaninkou dáme do hlbšej panvice. Následne kapustu zlejeme, nadrobno nakrájame a pridáme do zmäknutej cibule. Posolíme, podlejeme troškou vody alebo šťavy z kyslej kapusty a dusíme do zmäknutia.

Do tejto hmoty pridáme vyvarené halušky. Dobre premiešame a môžeme podávať. Na vrch si môžete pre zjemnenie chute dať aj lyžicu kyslej smotany. Dobrú chuť !