Špenátovo-rajčinové lasagne
Dá sa povedať, že začína už jeseň? Naša záhradka začína byť plná zeleniny a chutných vecí. Špenát nám dozrel, rajčiny sú červené a môžeme začať variť. Ráno som sa vydala s košíčkom do záhradky a natrhala som si špenát, do druhej misky rajčiny a kuchynská zábava sa môže začať. Tieto pocity, keď čokoľvek mi treba si prídem zobrať do záhrady. Tá chuť týchto lasagní je práve teraz najintenzívnejšia.
INGREDIENCIE:
- lasagnové pláty, ktoré netreba predvariť
- 1 kg špenát
- cibuľu
- 5 väčších rajčín
- cesnak
- bešamel
- syr podľa chuti
- majoránka, soľ, čierna korenie
POSTUP:
Cibuľu nakrájame na kocky a opečieme do zlatova spolu s cesnakom. Do panvice pridáme špenát s rajčinami, ktoré sú nakrájané na menšie kúsky. Keď sa hmota trošku povarí, špenát zmäkne a rajčiny sa rozpadajú odstavíme panvicu bokom.
V druhom hrnci si spravíme bešamel, ktorý poriadne ochutíme koreninami. Do jenskej misky na dno dáme lasagnové pláty, na pláty dáme špenátovo-rajčinovú vrstvu, bešamel a syr. Vrstvy striedame a končime lasagnovým plátom so syrom.
Pečieme pri 180 stupňoch asi 30-45 minút.