Ako to celé začalo !

Tento náš kuchynský príbeh začal už na vysokej škole, kde nás spojila láska k dobrému jedlu. Ako by to bolo včera, keď sme sa spoločne učili na skúšku, ktorá mala rozhodnúť o našom pokračovaní na škole alebo ročnej pauze od štúdia. Depresia naberala na obrátkach a v žalúdku čvirikali vrabce, vtedy Michal vytiahol domácu kapustnicu. A tak nejako sa začal náš kamarátsky vzťah o jedle. Od vtedy sme si posielali svoje výtvory a pýtali si recepty na najzaujímavejšie koláče, polievky a iné mňamky. Ako dlhoročný kamaráti sme dlho hľadali riešenie ako recepty, ktoré varíme podľa rôznych stránok/blogov alebo dlhoročných skúseností podáme, aby ste aj vy mali inšpiráciu čo variť počas dní kedy žalúdok hlási hlad, ale v chladničke je len chlad.

Aby sme teda neboli iba stránka BON APET EAT bez autorov, asi by sme sa mali predstaviť. Sme kreatívna dvojica kamarátov, ktorí radi varia a pečú. Ako ste si už isto prečítali, stretli sme sa na Univerzite Mateja Bela v Banskej Bystrici a spolu sme vyštudovali cestovný ruch.

Nora je tá kreatívnejšia z dvojice. Rada pečie nezdravé veci a aj keď jej kilá pribúdajú neberie to v zlom a stále si rada odhryzne kúsok slaniny. Spoznáte ju podľa úsmevu na perách a mapy v ruke. Totižto jej veľká láska po varení a pečení je práve cestovanie. Preto na tomto foodblogu má aj stánku Korenie života, kde pridáva svoje príbehy zo zahraničia a zaujímavosti o ovocí a zelenine.

Nora

Michal je ten praktickejší. Rád sa stravuje zdravo a jemu teda kilá nepribúdajú. Spoznáte ho podľa dobrých rád, typov a s batohom na pleciach. V poslednej dobe sa aktívne venuje aj zdravej výžive a pohybu. Na rozdiel od Nory je každý deň v prírode, kde čerpá energiu a nápady. Preto to musí mať tiež svoju stránku s fit receptmi.