Bruschetta s paradajkovou salsou – video recept
Bruschetta je toskánska špecialita. Chrumkavý chlebík s nadrobno nakrájanými paradajkami a olivovým olejom. Hovorí sa, že v jednoduchosti je krása. Pri tejto toskánskej variante obloženého chlebíčka je hlavné čaro v kvalitnom chlebe, zrelých paradajkách, voňavom oleji a bylinkách.
Tento recept sa skvele hodí na párty ako predjedlo najmä v lete, kedy sú paradajky sladké a voňavé. Stačí pár ingrediencií a chlebíčky sú na svete.
Budeš potrebovať:
- 6 paradajok
- 2 strúčikov cesnaku
- 5 lístkov čerstvej bazalky • 2 lyžice olivového oleja
- šťava z citróna
- soľ a čierne korenie
- chlieb
Postup:
Na plech rozložíme krajce chleba, pokvapkáme olivovým olejom a pečieme vo vyhriatej rúre dozlatista. Potom nakrájame paradajky na drobné kocky a pridáme rozpučený cesnak, nasekanú bazalku a olej. Všetko dochutíme soľou, čiernym korením a citrónovou šťavou. Salsu premiešame a porcujeme na opečené toasty.