Čokoládové cupcakes

Keď ja tak milujem spontánne akcie. Ako slušne vychované dievča rada nosím svoje výtvory na akcie. O piatej som sa dozvedela, že bude „girls night“ (teda dievčenská noc), ktorá začne už o siedmej. Tak som siahla po tomto skvelom rýchlom recepte. A poviem vám, že po cupcakes ostali na tácke iba omrvinky. Teda… ani tie nie 😀 všetko sa zjedlo a nič neostalo…

INGREDIENCIE:

Muffinky:

  • 150 ml olivového oleja
  • 50 g tmavého kakaa (ja som použila kakao od značky Callebaut, Deep Black- iba 2 lyžice, aby koláč nebol moc horký)
  • 125 ml vriacej vody
  • 2 lyžičky vanilkového extraktu
  • 150 g mletých mandlí alebo 125g hladkej múky
  • 1/2 lyžičky sódy bikarbóny
  • 200g kryštálového cukru
  • 3 vajíčka

Krém:

  • 1 jemný tvaroh
  • ½ šľahačkovej smotany
  • 1 vanilkový cukor
  • 2 lyžice vajcového koňaku (alebo rum)

Horúcu vodu zmiešame s kakaom. V druhej miske šľaháme celé vajcia s cukrom asi 3 minúty. Pridáme olej a kakaovú hmotu so suchými ingredienciami. Muffinový plech vystleme papierovými košíčkami.

Ja zvyčajne do jedného košíčka dávam naberačkou na zmrzlinu taký jeden oklamaný „kopček“. Ak nemáte „zmrzlinovačku“, tak cesto lejeme len do ¾ košíkov.

Pečieme na 170 stupňoch asi 25 min. Po upečení muffiny vytiahneme z plechu a necháme vychladnúť. Medzi tým si vyšľaháme tvaroh s polkou šľahačky, cukrom a koňakom do jemného krému. Ak chcete jemnejší krém dajte celú šľahačku.

A potom cukrárskym vreckom s ozdobnou špičkou nanášajte krém podľa nálady, fantázie a chute. Ozdobiť môžete kúskami čokolády, kakaom alebo ovocím. Dobrú chuť!

One Comment

Add a Comment