Čokoládovo-tvarohová torta
Čas osláv sa blíži a s ními aj koláčová sezóna. My si radi pochutnáme na dobrých domácich koláčikoch. Keď som robila krém k tejto torte tak mamča ho ochutnala a chcela zamknúť chladničku (asi hlavne pred samou sebou) lebo ten krém to je jedna báseň…
Budeš potrebovať:
Korpus:
- 150 ml olivového oleja
- 50 g tmavého kakaa
- 125 ml vriacej vody
- 2 lyžičky vanilkového extraktu
- 150 g mletých mandlí alebo 125g polohrubej muky
- 1/2 lyžičky sódy bikarbóny
- 200g kryštálového cukru
- 3 vajíčka
Krém:
- 1 bal. tvarohu jemného
- 1 bal. smotany na šľahanie
- 2 bal. vanilkového cukru
- 2 PL kryštálového cukru
Plnka:
- drobné ovocie
- zlatý klas
Horúcu vodu zmiešame s kakaom. V druhej miske šľaháme celé vajcia s cukrom asi 3 minúty. Pridáme olej a kakaovú hmotu so suchými ingredienciami. Vylejeme na okrúhly plech s priemerom 25 cm. Pečieme na 170 stupňoch asi 25 min.
Krém si pripravíme nasledovne. Do misky dáme všetky ingrediencie na krém a ručne vyšľaháme do tuha. Krém dáme aspoň na 30 minút stuhnúť do chladničky a potom natierame na studený čokoládový korpus. Plnku sme si pripravili z čerstvého ovocia čo práve rástlo v záhrade (maliny, jahody, egreše, josta a čierne ríbezle). Zmes sme dali do hrnca s cukrom a za občasného miešania privedieme ovocie k varu. V malom množstve vody si rozmiešame zlatý klas, ktorý dáme do ovocia a spravíme ovocný hustý puding. Tortu rozkojime na 2 časti a naplním krémom a plnkou. Ozdobíme podľa chute, fantázie a toho čo máme doma. My sme dali physalis (čínska čerešňa) a čokoládové čipsy.