Edamame šalát
Dnes sme sa presunuli do Japonska. Hlavnou ingredienciou nášho šalátu je Edamame, ktorý sa v Japončine povie aj Mukimame. Ide o zelené struky bôbu, ktoré sa musia tepelne spracovať. Tieto malé zelené struky konzumujú najmä vegetariáni, aby doplnili do svojej stravy dostatok bielkovín.
Jedna takáto tobolka obsahuje okrem vitamínov aj 11g bielkovín na 100g. My si ju radi dávame do šalátu s pečeným cícerom. Edameme kúpite mrazené napríklad aj v obchodnom dome Kaufland. Stačí napariť a môžete konzumovať. Náš šalát však obsahuje aj skvelú pochúťku a to pečený cícer. Pečený cícer je veľmi chutnou prílohou alebo náhradou za čipsy. Vieme ho pripraviť na sladko a na slano a stále bude obsahovať skvelé nutričné hodnoty. Obsahuje množstvo bielkovín, vlákniny, antioxidantov, zlepšuje reguláciu cukru v krvi a mnoho iné.
INGREDIENCIE:
- edamame
- cícer
- soľ, korenie, provensalské bylinky
- cesnak
- zelenina podľa vašej chuti
POSTUP:
Edamem naparíme alebo pripravíme podľa návodu na obale. Cícer namočíme aspoň na 8 hodín do vody (najlepšie na celú noc). Následne precedíme, opláchneme a vysušíme. V miske ho zmiešame s lyžicou oleja a korením podľa chuti – my sme použili červenú papriku, sušený cesnak a provensálske bylinky. Potom cícer vysypeme na plech vystlaný papierom na pečenie, prikryjeme alobalom a pečieme pri 200 stupňoch po dobu 40 minút. Keď cícer začne chytať hnedú farbu tak je hotový. Prajeme dobrú chuť!