Hruškový čokoládový koláč
Tak tento koláč je, asi moja najväčšia závislosť! Keď som videla recept na varecha.sk, vedela som, že toto je môjho srdca šampiňón 😀 Láska k čokoláde je u nás v rodine veľmi silná. Takže si viete predstaviť, ako rýchlo tento koláč zmizol… Ešte, že som ho stihla odfotiť pokým bol zvyšok rodiny na prechádzke.
Ingrediencie na cesto:
- 160 g maslo
- 74 g cukor práškový
- 2 ks žĺtky
- 25 ml voda
- 250 g múka hladká
- 20 g kakao
Náplň:
- 3 ks hrušky
- 300 g čokoláda 70%
- 110 ml mlieko
- 180 ml smotana kyslá
- 2 ks vajcia
Postup:
Suroviny spolu zmiesime a necháme pol dňa odležať v chladničke. Rozvaľkáme na 3 mm hrúbku, vložíme do okrúhlej formy na pečenie, popicháme vidličkou a pečieme pri teplote 170 stupňov asi 10 minúť.
Pred dopečením potrieme vajíčkom. Hrušky nakrájame na tenké plátky a poukladáme do pripravenej predpečenej formy. Smotanu spolu s mliekom privedieme do varu, zalejeme ňou čokoládu a rozpustíme. Pridáme vajcia a zalejeme hrušky.
Pečieme asi 60 minút pri teplote 150 stupňov. Aj keď bude koláč po hodine stále trošku trasľavý v strede nevadí. Keď sa nechá odstáť, pekne zhustne.
Ďalšie torty s hruškami nájdete tu:
Add a Comment
Prepáčte, ale pred zanechaním komentára sa musíte prihlásiť.