Hruškový čokoládový koláč

Tak tento koláč je, asi moja najväčšia závislosť! Keď som videla recept na varecha.sk, vedela som, že toto je môjho srdca šampiňón 😀 Láska k čokoláde je u nás v rodine veľmi silná. Takže si viete predstaviť, ako rýchlo tento koláč zmizol… Ešte, že som ho stihla odfotiť pokým bol zvyšok rodiny na prechádzke.

Hruškový čokoládový koláč

Ingrediencie na cesto:

  • 160 g maslo
  • 74 g cukor práškový
  • 2 ks žĺtky
  • 25 ml voda
  • 250 g múka hladká
  • 20 g kakao
Náplň:
  • 3 ks hrušky
  • 300 g čokoláda 70%
  • 110 ml mlieko
  • 180 ml     smotana kyslá
  • 2 ks vajcia

Postup:

Suroviny spolu zmiesime a necháme pol dňa odležať v chladničke. Rozvaľkáme na 3 mm hrúbku, vložíme do okrúhlej formy na pečenie, popicháme vidličkou a pečieme pri teplote 170 stupňov asi 10 minúť.

Pred dopečením potrieme vajíčkom. Hrušky nakrájame na tenké plátky a poukladáme do pripravenej predpečenej formy. Smotanu spolu s mliekom privedieme do varu, zalejeme ňou čokoládu a rozpustíme. Pridáme vajcia a zalejeme hrušky.

Pečieme asi 60 minút pri teplote 150 stupňov. Aj keď bude koláč po hodine stále trošku trasľavý v strede nevadí. Keď sa nechá odstáť, pekne zhustne.

Ďalšie torty s hruškami nájdete tu:

One Comment

Add a Comment