Karfiol s tofu

Vedeli ste o tom, že karfiol je SUPERZELENINA? Keď som hľadala nejaký najlepší recept na spracovanie karfiolu natrafila som aj na zaujimavý článok, ktorý opisuje všetky výhody konzumácie tejto bielej zeleniny, ktorú som ako dieťa rada jedla iba v trojobale, vysmaženú do zlatova a štedrá porcia tatarskej omáčky nemohla chýbať. Časom človek rastie a jeho nároky na kuchyňu sú stale vyššie. Preto tento recept očaril celú našu rodinu. Jednoduchý recept, kde netreba nič obalovať a zašpiniť si 10 misiek, 3 pánvice a minúť litre oleja. Všetko máme v jednej pánvici a chuť je taká indická. Však vyskúšajte a uvidíte. Dobrú chuť!

INGREDIENCIE:

  • karfiol
  • 5 strúčikov cesnaku
  • tofu podľa výberu
  • cibuľu
  • kokosové mlieko
  • 1 lyžicu arašidového masla
  • korenie kurkumu, garama masala, soľ
  • hrsť špenátu

POSTUP:

Karfiol dáme do zapekacej misky, pokvapkáme olejom a pridáme 5 strúčikov cesnaku. Necháme zapekať 20 minút v trúbe rozohriatej na 180 stupňov.

Na panvici osmažíme cibuľu nakrájanú na kocky, pridáme tofu, ktoré osmažíme do zlatova. Pridáme arašidové maslo, koreniny a na záver kokosové mlieko s karfiolom a lístkami špenátu.

Tags:

Add a Comment