Kávové zrná podľa Bon Apet Eat

Nie sú všetky kávové zrná ako tie, ktoré poznáte s marcipánom. Tieto naše kávové zrná sú vlastne kávové kolieska plnené buď lekvárom alebo čokoládovým krémom. Ja teda osobne dávam prednosť čokoládovému krému, pretože mám pocit, že lekváru je predsa dosť v lineckých kolieskach, skladaníku alebo iných Vianočných koláčikoch.

INGREDIENCIE:

  • 400 g hladkej múky
  • 250 g hery
  • 2 žĺtky
  • 20 g zrnkovej kávy
  • 20 g kakaa
  • 150 g práškového cukru

Krém:

  • 300 ml mlieka
  • 1 čokoládový puding
  • 5 lyžíc cukru
  • 200 g mäkkého masla
  • trošku rumu

Čokoláda ako poleva:

  • 100 g horkej čokolády
  • orech kokosového tuku alebo cery

POSTUP:

Z ingrediencií vypracujeme jemné cesto. Chvíľku to trvá pokým sa spojí, trošku dlhšie ako obyčajne. Ale keď vydržíte cesto bude krásne hladké, nebude sa trhať a dobre sa sním pracuje. Vyvaľkáme na pomúčenej doske na cca 3 mm. Vykrajujeme krúžky, ktoré ukladáme jeden vedľa druhého na plech s papierom na pečenie. Dáme do predom vyhriatej trúby na 180 stupňov asi na 8-10 minút. Po vychladnutí buď zlepujeme lekvárom alebo plníme krémom. A ozdobíme ich, že ich namočíme do rozpustenej čokolády s troškou cery alebo kokosového tuku.

Krém

Z mlieka, cukru a pudingového prášku vypracujeme hustý puding, ktorý na vrchu zalejeme rumom, aby sa nám nespravila „kožka“ a necháme vychladnúť. Po vychladnutí pridávame po lyžičke do mäkkého masla puding a vypracujeme jemný čokoládový krém. S týmto krémom plníme kolieska a zlepujeme ich. Následne ich omáčame v čokoláde.

Add a Comment