Kávové zrná podľa Bon Apet Eat
Nie sú všetky kávové zrná ako tie, ktoré poznáte s marcipánom. Tieto naše kávové zrná sú vlastne kávové kolieska plnené buď lekvárom alebo čokoládovým krémom. Ja teda osobne dávam prednosť čokoládovému krému, pretože mám pocit, že lekváru je predsa dosť v lineckých kolieskach, skladaníku alebo iných Vianočných koláčikoch.
INGREDIENCIE:
- 400 g hladkej múky
- 250 g hery
- 2 žĺtky
- 20 g zrnkovej kávy
- 20 g kakaa
- 150 g práškového cukru
Krém:
- 300 ml mlieka
- 1 čokoládový puding
- 5 lyžíc cukru
- 200 g mäkkého masla
- trošku rumu
Čokoláda ako poleva:
- 100 g horkej čokolády
- orech kokosového tuku alebo cery
POSTUP:
Z ingrediencií vypracujeme jemné cesto. Chvíľku to trvá pokým sa spojí, trošku dlhšie ako obyčajne. Ale keď vydržíte cesto bude krásne hladké, nebude sa trhať a dobre sa sním pracuje. Vyvaľkáme na pomúčenej doske na cca 3 mm. Vykrajujeme krúžky, ktoré ukladáme jeden vedľa druhého na plech s papierom na pečenie. Dáme do predom vyhriatej trúby na 180 stupňov asi na 8-10 minút. Po vychladnutí buď zlepujeme lekvárom alebo plníme krémom. A ozdobíme ich, že ich namočíme do rozpustenej čokolády s troškou cery alebo kokosového tuku.
Krém
Z mlieka, cukru a pudingového prášku vypracujeme hustý puding, ktorý na vrchu zalejeme rumom, aby sa nám nespravila „kožka“ a necháme vychladnúť. Po vychladnutí pridávame po lyžičke do mäkkého masla puding a vypracujeme jemný čokoládový krém. S týmto krémom plníme kolieska a zlepujeme ich. Následne ich omáčame v čokoláde.