Kurací perkelt

Trošku retro recept, ale u nás veľmi obľúbený a chutný. Po pečených kuracích krídelkách prichádza na rad aj perkelt. Druhé najobľúbenejšie jedlo mojích synovcov. Základom dobrého perkeltu je bravčová masť, mletá paprika, cibuľa a mäsko na kosti.

INGREDIENCIE:

  • 1000 g kuracieho mäso najlepšie s kosťou
  • 2 veľké cibule
  • 50 g bravčovej masti
  • 1-2PL mletej sladkej papriky
  • soľ, čili paprička a čerstvá paprika

POSTUP:

Na bravčovej masti osmažíme cibuľu, pridáme mletú papriku a podlejeme vodou. Za stáleho miešania paprikovú cibuľu varíme.

Pridáme umyté mäso, osolíme, tí, ktorí chcú pravý maďarský paprikáš, pridajú čili. Mäso na prudko v panvici osmažíme a následne varíme na miernom ohni do zmäknutia.

Pravidelne podlievame, aby nám mäso nezhorelo. Aby sme zjemnili perkelt, môžeme pridať trošku smotany na šľahanie.

Podávame s haluškami alebo tarhoňou.

Add a Comment