Kurací perkelt
Posted On 28. júna 2020
Trošku retro recept, ale u nás veľmi obľúbený a chutný. Po pečených kuracích krídelkách prichádza na rad aj perkelt. Druhé najobľúbenejšie jedlo mojích synovcov. Základom dobrého perkeltu je bravčová masť, mletá paprika, cibuľa a mäsko na kosti.
INGREDIENCIE:
- 1000 g kuracieho mäso najlepšie s kosťou
- 2 veľké cibule
- 50 g bravčovej masti
- 1-2PL mletej sladkej papriky
- soľ, čili paprička a čerstvá paprika
POSTUP:
Na bravčovej masti osmažíme cibuľu, pridáme mletú papriku a podlejeme vodou. Za stáleho miešania paprikovú cibuľu varíme.
Pridáme umyté mäso, osolíme, tí, ktorí chcú pravý maďarský paprikáš, pridajú čili. Mäso na prudko v panvici osmažíme a následne varíme na miernom ohni do zmäknutia.
Pravidelne podlievame, aby nám mäso nezhorelo. Aby sme zjemnili perkelt, môžeme pridať trošku smotany na šľahanie.
Podávame s haluškami alebo tarhoňou.