Pečená tekvica hokkaido s kuracím mäsom

Vedeli ste o tom, že názvo Hokkaidó pochádza z Japonska? Hokkaidó je dokonca druhý najväčší ostrov Japonska. Veľa z vás určite pozná túto tekvicu, ktorú si viete vypestovať aj doma na záhrade. Konečne sa u nás začína variť polievka z tejto tekvice ale vedeli ste, že aj pečená tekvica je veľmi chutná príloha k dietnejším pokrmom.

INGREDIENCIE:

  • 1 hokkaido
  • sójovú omáčku
  • kuracie prsia
  • syr niva

POSTUP:

Tekvicu hokkaido rozrežeme na polovicu, vyberieme semiačka a rozrežeme na pásiky. Poukladáme na plech vystlatý papierom na pečenie a tekvicu potrieme zmiešanou sójovou omáčkou s olivovým olejom.

Dáme do rúry na 200 stupňov a pečieme do zmäknutia asi 30-45 min. podľa hrúbky tekvice. Môžeme tekvicu v polke pečenia obrátiť a znovu potrieť sójovou omáčkou s olejom.

Kuracie prsia si očistíme, osolíme a okoreníme. V panvici rozhorúčime olej a kuracie prsia opečieme do zlatova.

Keď sú kuracie prsia opečené pridáme syr niva a necháme trošku roztopiť. Podávame s upečenou tekvicou.