Pečená tekvica hokkaido s kuracím mäsom
Vedeli ste o tom, že názvo Hokkaidó pochádza z Japonska? Hokkaidó je dokonca druhý najväčší ostrov Japonska. Veľa z vás určite pozná túto tekvicu, ktorú si viete vypestovať aj doma na záhrade. Konečne sa u nás začína variť polievka z tejto tekvice ale vedeli ste, že aj pečená tekvica je veľmi chutná príloha k dietnejším pokrmom.
INGREDIENCIE:
- 1 hokkaido
- sójovú omáčku
- kuracie prsia
- syr niva
POSTUP:
Tekvicu hokkaido rozrežeme na polovicu, vyberieme semiačka a rozrežeme na pásiky. Poukladáme na plech vystlatý papierom na pečenie a tekvicu potrieme zmiešanou sójovou omáčkou s olivovým olejom.
Dáme do rúry na 200 stupňov a pečieme do zmäknutia asi 30-45 min. podľa hrúbky tekvice. Môžeme tekvicu v polke pečenia obrátiť a znovu potrieť sójovou omáčkou s olejom.
Kuracie prsia si očistíme, osolíme a okoreníme. V panvici rozhorúčime olej a kuracie prsia opečieme do zlatova.
Keď sú kuracie prsia opečené pridáme syr niva a necháme trošku roztopiť. Podávame s upečenou tekvicou.