Pečené kuracie krídelka
Pravidelne keď nás majú prísť navštíviť synovci rozhodneme sa s mamou im okrem iného spraviť aj kuracie krídelka. Im vždy robím marinádu bez čili a vína, o to viac pridám potom do našej marinády. Ďalší z tých bezstarostných receptov, kedy len niečo zmiešate na pekáči a ono sa to skoro samo upečie. Bez námahy sa naje celá rodina.
Jeden z našich verných instagramových followerov nám odporúčal dať namiesto vína portské. Tak môžete skúšať a obmieňať. No nezabudnite naliať pri varení trošku vínka aj sebe do pohára, nech to varenie vážne ide ľavou zadnou.
INGREDIENCIE:
- 1 kg kuracích krídelok
- 2 lyžice červeného vína
- 2 lyžice kečupu
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 lyžicu medu
- 2 čili papričky
- 1 lyžicu horčice
- 2 lyžice hladkej múky
- soľ a čierne korenie
POSTUP:
Všetky ingrediencie dáme do panvice, zohrejeme na miernom ohni a nalejeme na umyté a prichystané kuracie krídelka. Pečieme pri 180-200 stupňoch pokým mäso nie je upečené a dostatočne chrumkavé.