Rajčinová kapusta

Ďalšia z polievok, ktoré mi vôňou pripomínajú babinu a dedka. Nie moc vábno vyzerajúca polievka je prototypom toho čo si pamätám ešte detstva a ako vyzerali sobotné obedy o 15:00.

INGREDIENCIE:

  • hlavu bielej kapusty
  • slaninu aspoň 150 g v celku
  • 2-4 nohy klobásy
  • bobkový list
  • zavárané rajčiny (rajčinový pretlak)

POSTUP:

Kapustovú hlavu nakrájame na jemno v kuchynskom robote. Dáme do hrnca, zalejem vodou, pridáme bobkový list, celé klobásy a slaninu.

Keď je klobása so slaninou dobre uvarená a kapusta zmäknutá pridáme pomixované zavárané rajčiny.

Čím dlhšie sa polievka varí, tým sú chute silnejšie. Preto naša babka túto polievočku podávala v sobotu až o 3 po obede.

Add a Comment