Rajčinová kapusta
Posted On 10. júla 2020
Ďalšia z polievok, ktoré mi vôňou pripomínajú babinu a dedka. Nie moc vábno vyzerajúca polievka je prototypom toho čo si pamätám ešte detstva a ako vyzerali sobotné obedy o 15:00.
INGREDIENCIE:
- hlavu bielej kapusty
- slaninu aspoň 150 g v celku
- 2-4 nohy klobásy
- bobkový list
- zavárané rajčiny (rajčinový pretlak)
POSTUP:
Kapustovú hlavu nakrájame na jemno v kuchynskom robote. Dáme do hrnca, zalejem vodou, pridáme bobkový list, celé klobásy a slaninu.
Keď je klobása so slaninou dobre uvarená a kapusta zmäknutá pridáme pomixované zavárané rajčiny.
Čím dlhšie sa polievka varí, tým sú chute silnejšie. Preto naša babka túto polievočku podávala v sobotu až o 3 po obede.