Špargľový koláč

Špargľa patrí medzi jedlá, do ktorých treba dorásť. A toto je taký recept, že mi ho aj synovci dokázali zjest… asi to ale bude tou slaninou a syrom, ktorý tak majú radi.

INGREDIENCIE:

  • 1 lístkové cesto
  • špargľa
  • slanina / šunka
  • syr podľa chuti
  • cibuľa
  • 400 g smotany alebo jogurtu
  • 2 vajíčka

POSTUP:

Na plech rozválkame lístkové cesto, na neho poukladáme uvarenú a nakrájanú špargľu. Na vrch dáme nastrúhaný syr, slaninu na kúsky, šunku, cibuľu a celé to zalejeme smotanou v ktorej vidličkou rozkvedláme vajíčka s čiernym korením a soľou. My sme použili syr balkánskeho typu, ktorý je sám o sebe dosť slaný. Dáme to trúby a pečieme na 200 stupňov asi 15-20 minút. Pokým spodok lístkového cesta nie je upečený do zlatova.