Špenátové lievance s údeným lososom
Posted On 24. apríla 2020
Sezónna domáceho špenátu začína, tak sme si pre Vás pripravili naše obľúbené špenátové lievance. Jednoduché slané lievance s lososom.
INGREDIENCIE: (2 porcie)
- 300 g čerstvého alebo mrazeného špenátu
- 140 g špaldovej múky
- cca 220 ml mlieka
- vajce
- trošku soli
- olivový olej na potieranie panvice
- tvaroh, cesnak a bylinky podľa chuti
- údeného lososa
POSTUP:
Najskôr zmiešame špenát s múkou, soľou, mliekom a vajíčkom. (Ak je cesto husté tak pridáme ešte trochu mlieka). Potom na rozpálenej panvici opekáme lievance (cca 2 minúty z každej strany). Tak isto ako keby sme robili normálne sladké lievance. Na hotové lievance natrieme tvaroh zmiešaný s cesnakom a bylinkami a pridáme už len plátky lososa