Špenátové lievance s údeným lososom

Sezónna domáceho špenátu začína, tak sme si pre Vás pripravili naše obľúbené špenátové lievance. Jednoduché slané lievance s lososom.

INGREDIENCIE: (2 porcie)

  • 300 g čerstvého alebo mrazeného špenátu
  • 140 g špaldovej múky
  • cca 220 ml mlieka
  • vajce
  • trošku soli
  • olivový olej na potieranie panvice
  • tvaroh, cesnak a bylinky podľa chuti
  • údeného lososa

POSTUP:

Najskôr zmiešame špenát s múkou, soľou, mliekom a vajíčkom. (Ak je cesto husté tak pridáme ešte trochu mlieka). Potom na rozpálenej panvici opekáme lievance (cca 2 minúty z každej strany). Tak isto ako keby sme robili normálne sladké lievance. Na hotové lievance natrieme tvaroh zmiešaný s cesnakom a bylinkami a pridáme už len plátky lososa