Zdravý hruškový brownies
Zasa raz prišiel ten deň, kedy som sa postavila na váhu a povedala som si, že tá čokoláda v pravej ruke asi nie je na správnom mieste. Tak som si spravila zdravý brownies inšpirovaný stránkou FitClan. Celý dom pri pečení voňal hruškami a nevedeli sme sa dočkať, kedy koláč bude dokončený, aby sme sa do neho mohli pustiť. Tým, že je to také hutnejšie cestíčko treba rátať aj s tým, že koláč bude vlhký a taký brownoidný. Nebojte sa trúbu vypnúť po 3O minútach, aj keď bude špajdľa zapichnutá do stredu cesta po vytiahnutí špinavá. Nie každý zdravý koláč musí byť „zdravo chutný“ tento je jeho prototypom !
INGREDIENCIE:
- 75 g celozrnnej špaldovej múky
- 50 g mletých ovsených vločiek (ovsenej múky)
- 15 g kakaa
- 2 vajíčka
- 400 g zrelých hrušiek
- fenikel, škorica, badián, klinčeky
- 25 g čokolády
- 100 ml vody
- stévia (ľubovoľné sladidlo) podľa chuti
- 1 ČL kypriaceho prášku
POSTUP:
Múku zmiešame s kakaom, kypriacim práškom a stéviou. Hrušky ošúpeme a nakrájame na kocky. Uvaríme v 100 ml vody so škoricou, badiánom, klinčekmi a feniklom.
Asi 3 lyžice týchto hrušiek sme si odložili bokom a posypali škoricou. Zo zvyšku sme vytiahli koreniny a hrušky sme rozmixovali tyčovým mixérom.
Z hruškového pyré si odložíme cca 100 g (tak za misku) do krému. Do suchých ingrediencií pridáme vajíčka, hruškové pyré a dôkladne premiešame.
Na záver primiešame čokoládu. Cesto vlejeme do tortovej formy (priemer 20 cm) a pečieme približne 30 minút pri teplote 180°C. Koláč sme ozdobili nízkotučným tvarohom s hruškovým pyré a odloženými škoricovými kúskami hrušiek.