Zdravý datlový koláč

Po veľmi dlhej odmlke som sa dnes odhodlala vyskúšať niečo zdravé a rýchle. Niečo, čo Vám novoročné predsavzatie o chudnutí snáď nepokazí.

INGREDIENCIE:

Cesto:

-120g ovsených vločiek

-20g kešu orechov

-40g rozpusteného kokosového tuku

-1 odmerka proteínu

-2 lyžice lekváru

-30 ml vody

Krém:

-150g datlová pasta

-2 lyžice arašídového masla

-1 lyžica kakaa

-1 espresso

-pomarančová kôra

Na ozdobu:

-čokoláda

-orechy

-pomarančová kôra

POSTUP:

Do mixéra dáme ovsené vločky spolu s orechmi a rozmixujeme do hladka. Pridáme rozpustený kokosový olej, proteín, lekvár, vodu a vypracujeme tuhšie cesto, ktoré vtlačíme do plechu (ideál 20×20 cm) vystlatého papierom na pečenie. Pečieme 15-18 minút pri 180C. Pokým sa korpus pečie pripravíme si krém. Datlovú pastu zmiešame s arašidovým maslom, kakaom a rozriedime to teplým espressom. Ak chcete môžete pridať aj štipku pomarančovej kôry.

Na vychladnutý korpus natrieme datľový krém, posypeme opraženými lieskovcami a ozdobíme čokoládou a kôrou z pomaranču. Dobrú chuť!