Red velvet guličky
Vždy som sa bála vyskúšať tento recept, až do dňa, keď sme chodili so snúbencom po cukrárňach a zistila som, že má veľmi rád red velvet koláče. Tak som sa na Valentína rozhodla mu teda tento koláč upiecť. Z toho fotky nemám, ale s pozitívnou skúsenosťou na Valentína som sa rozhodla sesternicinej dcére na krstiny upiecť mini tortičky. Z mini tortičiek mi ostalo veľa odkrojkov, preto som sa rozhodla spraviť guličky s rumom pre dospelákov. A musím povedať, že neostala ani omrvinka. Všetky sa pojedli.
Recept na Red velvet mini zákusky nájdeš TU.
Keďže z mini tortičiek nám ostalo dosť odkrojkov aj plnky, tak som sa rozhodla spraviť takéto guličky pre dospelákov. Musím povedať, že na krstinách sa po nich veľmi zaprášilo.
Na dokončenie guličiek budeš potrebovať:
- red velvet odrobinky a zvyšok krému
- 200 g bielej čokolády
- 50 g ružovej čokolády
- 15 g lyzofilizovaných malín
- trošku rumu
Postup:
Cesto som zmiešala so zvyškom krému. Úplne to stačilo a nebolo potrebné vôbec dopĺňať a vymýšľať niečo, čím by som cesto ešte viac zvlhčila. Dôležité je aby sa cesto dalo rukami vygúľať na guličky. Takto nachystané guličky dáme do mrazničky na 30 min. Aby trošku stuhli a lepšie sa oblievali čokoládou.
Medzitým si vo vodnom kúpeli rozpustíme rúžovú čokoládu. Treba dávať pozor, čokoláda by sa mala topiť vo vodnom kúpeli, ktorý ma maximálne 45 stupňov. Bude to trvať dlhšie, ale už sa vám nestane, že by čokoláda popraskala alebo sa tak divne zafarbila po stuhnutí. Bude sa dať pekne lámať a bude mať taký ten dobrý zvuk prasknutia čokolády.
Guličky vytiahneme z mrazničky a hneď polievame rúžovou čokoládou, a fŕkame bielou. Pokým čokoláda nestuhne dáme na vrch podrvené lyzofilizované ovocie a čokoládové omrvinky.
A už si treba iba vychutnať dobré guličky a príjemnú náladu. Dobrú chuť!
Ak by ste, ale chceli spraviť recept pre deti zo zvyškov, tak skúste tieto red velvet nanuky.