Red velvet mini trortičky

Vždy som sa bála vyskúšať tento recept, až do dňa, keď sme chodili so snúbencom po cukrárňach a zistila som, že má veľmi rád red velvet koláče. Tak som sa na Valentína rozhodla mu teda tento koláč upiecť. Z toho fotky nemám, ale s pozitívnou skúsenosťou na Valentína som sa rozhodla sesternicinej dcére na krstiny upiecť takéto minitortičky.

Red Velvet torta je ikonickým symbolom luxusu a elegancie, ktorý svojou hladkou textúrou a bohatou chuťou poteší každého gurmána. Táto jedinečná kombinácia kakaového bohatstva a jemného krému nesie v sebe dávne tradície a zaujímavú históriu. Je to skutočný klenot medzi dezertmi, ktorý sa hodí na každú oslavu, od narodenín po svadby.

Budeš potrebovať:

Na cesto:

  • 120 g masla
  • 150 g cukru
  • 2 vajcia
  • ¼ šálky oleja
  • 2 lyžice holandského kakaa
  • 2 lyžice červeného farbiva
  • 2 lyžičky vanilkového extraktu
  • 1 lyžica bieleho octu
  • 350 g hladkej múky
  • 1 lyžička sódy bikarbóny
  • 1 lyžička soli
  • 250 ml cmaru / zakysanky

Na krém:

  • 500 g mascarpóne
  • 500 ml smotany na šľahanie
  • 1 šľahačkový stužovať
  • 100 g práškového cukru
  • 2 lyžice rumu

Postup:

Predhrejte si rúru na 175 °C, pripravte si plech s papierom na pečenie.

Maslo vyšľahajte s cukrom do svetlej peny, postupne pridajte vajcia, po každom vajci dobre premixujte. V menšej miske si zmiešajte olej, zvyšné holandské kakao, farbivo a vanilku. Zmiešajte na hladkú pastu. Pastu primiešajte do krémovej zmesi a pridajte ocot. V mise zmiešajte múku, sódu a soľ. Začnite postupne pridávať múčnu zmes striedavo s cmarom do krémovej zmesi. Zmes poriadne premixujte, tak aby bola hladká. Ak sa nám to nedarí a cesto bude veľmi husté, v tom prípade je potrebné pridať trošku viac cmaru. Takúto pripravenú zmes dajte na plech s papierom na pečenie a pečte pri 175 °C, 20 až 25 minút. Po vytiahnutí z rúry nechajte korpus chladiť na mriežke.

Keď nám korpus vychladne, zoberieme si vykrajovačku v tvare kruhu a vykrajujeme z korpusu krúžky. Ak je cesto veľmi vysoké, tak tieto krúžky ešte prekrojíme na polovicu, aby sme mali menej cesta a viac krému.

Krém si pripravíme veľmi jednoducho. Všetky ingrediencie dáme do veľkej misky a šľaháme, pokým nie je krém pekne vyšľahaný. Dáme ho na chvíľku do chladničky, aby nám viac stuhol.

No a teraz môžeme začať plniť tortičky krémom. Do cukrárskeho vrecka s rovnou špičkou dáme krém, ktorý plníme tortičky. Na vrch na ozdobu môžete dať buď krém alebo čokoládu. My sme dali čokoládu a lyzofilizované maliny.

Tip čo s cestom:

A rozmýšľate, že čo zo zvyškom cesta po vykrajovaní? My sme z toho spravili detské nanuky, kde recept nájdeš TU a potom pre dospelákov rumové guličky, kde recept nájdeš TU.